Duiken & relaxen
Door: Sandra en Marloes
01 Januari 2006 | Thailand, Bangkok
Een schitterend tropisch eiland met palmbomen en schitterende rotsformaties.
Helaas is het weer niet altijd erg tropisch geweest, maar de aanwezige bewolking hield wel de hitte binnen de perken.
Doordat er al een poosje een depressie boven het gebied hing, was het water erg hoog....dus tijdens vloed was er zeg maar GEEN strand en tijdens eb konden we wel op het strand liggen. Eb was het echter vooral laat in de middag en heel erg vroeg in de ochtend....maar gelukkig waren de getijden tijdens onze tweede week wat bijgedraaid en konden we genieten van het strand.
Alleen strand is natuurlijk saai...dus hadden we een duikcursus geboekt. Je moet wel alles in je leven een keer geprobeerd hebben.
We gingen voor PADI Open Water.Dit is een wereldwijd geldende certificering voor het duiken in open water. Zoals eerder gemeld had Sandra een wat moeizame start, want stoppen met ademen door je neus bleek moeilijker dan verwacht. Dus hebben we er wat langer over gedaan om de basics te oefenen. Voordeel ook voor Loes, want ook zij kreeg dus extra oefening, extra duiken en daarbij werd het zicht onder water na kerst aanmerkelijk beter waardoor de duiken veel mooier waren.
Kerst: bizar hoor, in je korte broek onder een palmboom en snorkelend in je bikini Jingle Bells horen. Omdat we kerstavond met onze duikgroep (allemaal Engelsen) gevierd hadden was het kerstgevoel wel wat aanwezig, maar kerst zelf was toch erg raar!
Na kerst zijn we dus verder gegaan met onze duikcursus. Op 27 december hebben we onze eerste 2 duiken gemaakt. Zo ontzettend mooi. Ademen onder water blijft raar en dan heb je ook het gevoel dat je gewichtloos bent en dat je in een aquarium zwemt.
We hebben vele vissen gezien; onder andere triggerfish, butterfly-fish, sergeant-major-fish, red breasted wrasse, angelfish, seacucumbers, baracuda, anemony fish (NEMO!!) etc.
Ook natuurlijk vele soorten koraal, rotsen, planten enzovoorts.
28 december zouden we weer 2 duiken maken. De eerste duik zijn we 18 meter diep gegaan. Voor degenen die zich daar weinig bij kunnen voorstellen: dat is ongeveer net zo diep als wij op 8 hoog wonen!
De tweede duik ging helaas niet door, want Sandra kon haar oren niet meer klaren (de druk gelijk maken aan die onder water). De druk wordt in de eerste 10 meter 2 keer zo groot. Dit was het gevolg van een irritatie aan haar trommelvliezen. Dus naar de plaatselijke nurse... 2 soorten pillen en oordruppels toedienen en op 31 december maar weer proberen.
We hadden dus twee dagen rust. Hierin hebben we een stukje van het eiland verkend, gerelaxed en schitterend gesnorkeld tussen honderden tropische vissen.
31 december was Sandra er niet zeker van of het zou gaan lukken met haar oren, maar ze besloot het toch te proberen....gelukkig, want het lukte! 16 meter diep zijn we geweest en hebben daar onze laatste vaardigheden moeten bewijzen (o.a. masker verwijderen en terugplaatsen). En toen hadden we onze PADI Open Water behaald. Een echte opluchting en een onwijs gave ervaring.
Oudejaarsavond hebben we met Mel & Richard (2 Engelsen uit de duikgroep) gevierd. Onwijs gezellig en weer heel bizar in je korte broek op het strand onder een palmboom...het hoort koud te zijn! En er waren geen oliebollen etc.
1 januari (vandaag) moesten we vroeg op, want we gingen terug naar Bangkok, waar we vanavond om 21.00h aan zijn gekomen.
Nog 2 nachtjes.....!
02 Januari 2006 - 07:08
Mike:
Hoi zusjes,
Goed om te horen dat jullie deze laatste week toch lekker hebben uitgerust en je wat meer heb laten verwennen. Vergeet niet warme kleding mee te nemen in ja handbagage op de terugweg. Dan kan je je gedurende de vlucht omkleden en ben je op Nederlandse kou gekleed als je het vliegtuig uitstapt!.
Ik had dit niet gedaan toen ik uit Mallorca kwam en ben een flinke tijd verkouden en grieperig geweest. Oftewel; gewoon een keertje mijn advies opvolgen :).
Mike -
02 Januari 2006 - 08:08
Anja En Eelco:
Zo stoere duiksters!
Gefeliciteerd met jullie PADI!!!
En natuurlijk een super 2006 gewenst!!
Stop de warme kleren maar in je handbagage, want die zul je hier zeker nodig hebben na de warmte :(
Nog een paar nachtjes en dan zijn jullie weer thuis!alvast een goede terugreis gewenst dames, we zien jullie hopelijk gauw! liefs anja en eelco -
02 Januari 2006 - 11:42
Renate:
Heej Meiden!!
We hebben jullie gemist met oud&nieuw!! Al een aantal foto's uit Australie gezien, en van jullie hebben we ook via de site al veel gevolgd. Maar toch blij om straks live verhalen te horen :-)
Heel erg veel geluk toegewenst in 2006!!
Liefs
Renate -
02 Januari 2006 - 13:42
Marieke:
Hey meiden!
Wat stoer al die duikverhalen!! En zo te horen ook errug mooi! Ja, wel behoorlijk bizar, kerst en oud en nieuw in de hitte! Hier was het wat minder warm... (tussen kerst en oud en nieuw een dik pak sneeuw zelfs!) Maar wel errug gezellig, in Rotterdam (Volgend jaar met z'n allen!?!) en met oliebollen (en allerlei, veel te veel, andere lekkere dingen, maar goed jullie kennen ons... :-)). Maar geniet dus nog maar effe lekker van de warmte! En dan tot snel!!!
Liefs, Marieke -
02 Januari 2006 - 22:59
Greet:
Aloha,
niet dat het hoer zo tropisch warm is, maar de temperatuur is toch weer positief overdag. Al schijnt het winterweer opnieuw deze kant uit te komen.
De feestdagen hier waren nogal bewogen. Sneeuw wat rijden niet fijn maakt en dan beslist de auto er ook nog eens mee te stoppen op kerstdag. Maarja, al bij al best relaxte dagen gehad met ook wat daagjes goed doorwerken tussendoor. Vanaf morgen is de auto weer up and running en begint het echte werk ook weer.
Heb een behouden vlucht, ook van Michel, en dat advies van Mike is erg aan te readen!
Heel veel liefs,
Greet -
03 Januari 2006 - 11:07
Elly:
Hoi marloes en Sandra,
Al die tijd heb ik met zeer veel plezier jullie belevenissen gevolgd!Het voelde een beetje als meereizen.Wat een mooi avontuur, dat duiken, zeg!Het zit er bijna voor jullie op. Ook weer fijn terug te komen? Geniet nog van het staartje en tot ziens!
Groetjes! -
04 Januari 2006 - 07:23
Tim:
Hee zus,
Wat fijn voor je. Na gezondheidswetenschappen eindelijk een diploma waar je wat aan hebt. Hulde!
Hier in Kampen was er een traditionele jaarwisseling inclusief oliebollen en champagne maar helaas met een minimum aan tropische vissen.
Oei, big brother zwaait alweer naar me. Op één van hun schermpjes knipperen er cijfertjes in het rood, dus kunnen stokslagen niet lang meer uitblijven. Het is pas vroeg maar de fijne sfeer op de klantenservice is duidelijk alweer springlevend. Aan het werk dan maar. "Arbeit macht frei," luidt immers het Essent-devies.
Tot snel!
TIM