Showers & Ayutthaya
Door: Sandra en Marloes
13 Oktober 2005 | Thailand, Ayutthaya
Sorry voor het bericht wat de vorige keer niet compleet was, maar hij is intussen aangevuld.
Het is alweer 2 dagen geleden. 2 dagen vol ervaringen, maar we proberen het deze keer korter te houden, anders raken jullie nog verveeld!
We hadden nu foto's willen plaatsen, maar de software hier is verouderd en we kunnen onze camera niet rechtstreeks op de computer aansluiten. We gaan dus binnenkort een cd-tje branden en dan plaatsen we foto's!!!
Onze belevenissen:
Gisteren was een nare dag want Loes was ziek en San was niet lekker (ja er is verschil! nl. overgeven en koorts, dat had San niet). Dus rustig aan gedaan en een extra dag in Bangkok gebleven. 's Middags wel nog wat tempels, Golden Mount en de Giant Swing bekeken. En onze eerste moessonregen (een echte douche) meegemaakt!! Ook zijn we van hotel gewisseld want het eerste hotel was erg duur voor Thaise begrippen. Het nieuwe hotel kostte slechts een kwart van de prijs van het eerste hotel! Maar de bedden waren erg hard!
Vandaag zijn we vroeg opgestaan (7.45h) en naar het Vimanmek Mansion, troonzalen en omliggende musea gegaan. Erg mooi en de tweede shower! Wel warm, maar niet lekker.
Vervolgens met de trein naar Ayutthaya gegaan, 1.5h voor 30 eurocent p.p. Bij aankomst werden we verwelkomd met onze 3de shower....nu is het even niet leuk meer!
Maar de Thai geloven dat dit de laatste is!
Toen het droger werd zijn we met de tuktuk naar een geweldig guesthouse gereden. Een teakhouten huis met allemaal groen, vogels, hagedissen, eekhoorns en padden/kikkers er omheen. In een woord GEWELDIG en dat voor 300bath (6 euro) per nacht. Net gegeten op de nightmarket, eten is iets waar we nog aan moeten wennen...vreemde geuren waardoor je eetlust verdwijnt (afvallen?)
Straks lekker slapen, morgen vroeg op (7.00h) voor de historische tempels!
Slaap lekker alvast!
13 Oktober 2005 - 15:32
Tim:
"San en Loes"? Hebben jullie daar ergens een webmaster ingehuurd om jullie berichten schrijven of spreekt er iemand over zichzelf in de derde persoon?
Klinkt goed allemaal. Lekker exotische taferelen en ach, ziek schijn je daar in het begin te moeten worden. Dat hebben jullie alvast gehad.
Meer!
TIM -
13 Oktober 2005 - 19:44
Ria En Henk:
Vimanmek Mansion, wordt dat nog wel als paleis gebruikt? Op de kaart lijkt Ayutthaya veel dichter bij Bangkok te liggen. Maken jullie wel genoeg foto's van alle bijzondere dieren die jullie zien? En voor jullie eetlust ben ik nog nooit bang geweest, dus .......
Heel veel plezier bij het bezichtigen van de tempels. -
14 Oktober 2005 - 05:46
Hans En Yvonne:
hoe is het met de ziektes,alles weer over? Kwam het van de kip op de markt? hoe zijn de treinen, gekkenhuis? wat is dat leuk, zo'n website, elke keer weer spannend als je de computer aanzet, of er weer een bericht is. Ga zo door!!!!!!!!1 -
14 Oktober 2005 - 13:28
Ron&Sjoerd:
Heey gurlies,
Mooi dat jullie het nu al naar jullie zin hebben (op wat beginner-ziekten na dan...)! Heel veel plezier nog en wij hopen dat jullie een fantastiche tijd zullen hebben! Hou ons op de hoogte!