Humpback Whales!!!! - Reisverslag uit Puerto López, Ecuador van sandramarloes - WaarBenJij.nu Humpback Whales!!!! - Reisverslag uit Puerto López, Ecuador van sandramarloes - WaarBenJij.nu

Humpback Whales!!!!

Door: Sandra en Marloes

Blijf op de hoogte en volg

17 Juli 2007 | Ecuador, Puerto López

Na een middagje in de grote stad zijn we doorgereisd naar het dorpje Puerto Lopez.
Vanuit dit vissersdorp kun je dagtrips maken naar Isla de la Plata, ook wel "poor man´s Galapagos" genoemd.
Op weg naar het eiland voer de boot tussen een hele grote school dolfijnen die leuk bij de boot kwamen spelen, springen en spetteren.

Op het eiland zelf kun je Blue Footed Boobies, Waved Albatrosses, Nazca Boobies en Frigat birds bewonderen.
Het is na Galapagos niet zo heel bijzonder meer. Wanneer je denkt: god alweer zo´n blauwvoet JanvanGent (blue footed boobie)en weer een manntjes fregatvogel ben je te lang in Ecuador.
De Albatrossen waren echter nieuw voor ons. Er zitten er maar zo´n 15 op het eiland en we hebben er 3 kunnen bewonderen, waarvan één op een ei.

Daarna zijn we met de boot op zoek gegaan de Humpback Whales (Bultrug walvissen).
En we hebben ze gevonden hoor!!!! Wat is dat een gave ervaring om zo´n 100 meter van het bootje (16 personen maximaal) deze gigantische dieren van 9-15 meter groot te zien zwemmen, ademhalen en duiken (mooie staarten!!). In totaal hebben we 8 bultruggen mogen bewonderen, een ervaring die we niet zullen vergeten!

• 21 Juli 2007 - 04:43

An:

ik kan niet meer zeggen dan... *zucht* ik wil ooooook...

• 22 Juli 2007 - 10:24

Wil Mol:

Hier eindelijk weer een berichtje van ons.
    Afgelopen week hebben wij weer de vierdaagse uitgelopen. Allebei hadden we 1 blaar.

Hebben jullie eigenlijk nog wel zin om naar huis terug te gaan.
    Jullie zien en beleven zo verschrikkelijk veel.
    We zijn zeer benieuwd naar de laatste foto's, vooral van die steak.
    Ik kreeg vorige week een mailtje met een foto van een bigmac die net zo groot was als een bord, dus ik kan mij wel voorstellen hoe die steak van jou er uitgezien zal hebben.

Groetjes Henk en Wil.

• 22 Juli 2007 - 13:23

OpAa:

Lieve, lieve bluefooted meissies,

Ik heb van moeder Yvonne op mijn kop gehad dat jullie niets van me horen. Mea culpa, mea culpa etc. etc.

Het gaat goed met me. Ik loop weer als een bluefooted kievit (wel een bejaarde, maar toch).

Over jullie hoef ik me kennelijk geen zorgen te maken, gezien alles wat jullie beleven. Hoewel, rokende vulkanen, dansende raften, bokkende paden ...... ?

Ga lekker door en kom veilig weer thuis. Ik hou van jullie.
    OpAa

• 23 Juli 2007 - 18:22

Ria En Henk.:

Fantastisch om zo tussen de walvissen te varen. Dan is een schooltje dolfijnen toch maar heel gewoontjes. Voor het zien van de bultruggen hebben jullie wel weer een aardig reis moeten maken vanuit Guayaquil.

groetjes,

liefs

• 29 Juli 2007 - 20:34

Mira 1:

Hmmm
    ik zie dat mijn 1e berichtje er niet staat..
    nu slaat dat eerste nergens op...

nou ja..

Had me dus sinds terugkomst in NL telkens op stomme momenten bedacht dat ik eens moest kijken waar jullie je bevonden.. hoorde van de gave verhalen en dat de foto's zo prachtig waren..

Nu lees ik.. dat jullie net terug zijn..

Ik ben dus maar alsnog even gaan kijken..

en vandaar het vorige berichtje..(dat er eigenlijk dus na kwam..)
    want wat prachtig en wat een verhalen!

Ik hoop dat het goed met jullie gaat, dat jullie heel zijn overgekomen!!

Liefs Mira